diş beyazlatma

Diş Beyazlatma Fiyat Bilgisi İçin İletişime Geçin

    Diş Beyazlatma Nedir?

    Diş hekiminin onayı sonucunda, kimyasal olarak uygulanan yöntemlerle diş renginin birkaç ton daha beyazına kavuşturulması işlemine diş beyazlatma denir. Çeşitli sebeplerle renk değiştirmiş dişlerin rengini, kişiye özel birkaç ton açmak için uygulanan bir tedavidir. Dişlerin yapısında oluşan renklenmeleri giderme işlemidir. Dişlerin oluşumları esnasında meydana gelen yapısal bozukluklar, çocukken veya anne karnındayken kullanılan bazı antibiyotikler, yedikleriniz ve içtiklerimiz ve içilen sulardaki flor miktarı dişlerimizde renklenme yapabilir. Diş beyazlatmada çeşitli yöntemler vardır.

    Diş Beyazlatma Tedavisi

    1-EV TİPİ DİŞ BEYAZLATMA

    Ağız içerisinden ölçü alınarak hastaya özel beyazlatma plakları hazırlanır.Hazırlanan bu plakların içine belli miktarlarda beyazlatma jeli uygulanır. Genellikle gece yatarken ağıza yerleştirilen özel bir jel içeren kalıp, 6-8 saat ağızda kalır ve 1-4 haftada diş rengi birkaç ton açılarak beyazlatılır.

    Diş Beyazlatma Tedavisi

    2-OFİS TİPİ (POLİKLİNİKTE) DİŞ BEYAZLATMA

    Poliklinik ortamında hekimin beyazlatıcı jeli ve bu jeli aktive eden ışık kaynağını uygulaması ile gerçekleştirilir. Diş etleriniz özel bir bariyer maddesi ile korunur. Beyazlatma jeli dişlerinize sürülür ve ışık kaynağı aktive edilir. İşlem yaklaşık 1 saat sonrasında tamamlanmış olur.

    Diş Beyazlatma Tedavisi

    3-KOMBİNE (EV+POLİKLİNİKTE) DİŞ BEYAZLATMA

    Bu yöntem, ev tipi beyazlatma ile poliklinikte uygulanan ofis tipi beyazlatma yöntemlerinin birlikte uygulanmasını içerir.

    Diş Beyazlatma Tedavisi

    4-BİYOLOJİK (POLİKLİNİKTE) DİŞ BEYAZLATMA

    Diş minesini koruyarak beyazlatma sağlayan, hassasiyet oluşturmayan tedavi biçimidir. Bu yöntem, kullanılan jelin içeriğindeki biyo uyumlu moleküller sayesinde tamamen doku dostu bir yöntemdir.

    Diş Beyazlatma Faydaları

    Bunun için çabalayanlar için estetik bir fayda var. Çoğu insan beyaz dişlerin daha güzel ve sağlıklı olduğuna inanır. Dişlerin beyaz olması kişinin kendine olan güvenini arttırabilir. Daha beyaz dişler kişinin gülümserken kendine olan saygısını ve güvenini artırabilir. Diş beyazlatma işlemi ile leke bırakabilecek kırmızı şarap, kahve, çay, sigara ve diğer yiyecek ve içecekler azaltılabilir veya ortadan kaldırılabilir. Yaşlandıkça dişlerimiz doğal olarak sararabilir. Daha beyaz dişler size daha genç bir görünüm kazandırabilir ve yaşlanma belirtilerini azaltabilir.

    Belirli bir olay veya gün öncesinde daha parlak bir gülümsemeyle kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayabilir. Beyaz dişlere sahip olmak, toplumda veya işyerinde daha gösterişli bir kişi olarak ortaya çıkmanıza yardımcı olabilir. Sonrasında dişlerinin daha beyaz görünmesini istiyorsanız, kişi daha iyi diş hijyeni uygulama konusunda motive olabilir.

    Diş Beyazlatma Neden Yapılır?

    Diş beyazlatma işleminin sonucunda daha beyaz, daha parlak dişler elde edilir. Bu, kişinin gülümsemesinin yanı sıra yüzünün genel estetik çekiciliğini de artırabilir. Bazı yemekler, kırmızı şarap, kahve, çay ve sigaraların tümü dişlerde leke bırakabilir. Bu tür lekeler bu işlem ile giderilebilir. Yaşlandıkça dişler doğal olarak sararabilir. Kişi daha genç görünebilir ve yaşlanma belirtilerini azaltabilir. Dişlerin beyaz olması kişinin kendine olan güvenini arttırabilir. Daha beyaz dişlere sahip olma arzunuz, daha özgüvenli gülümsemenizi ve daha emin hareket etmenizi sağlayabilir.

    Diş beyazlatma kişinin görünümünü iyileştirebilir ve düğün, mezuniyet veya diğer önemli etkinliklerden önce kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlayabilir. İş ortamında beyaz dişlere sahip olmak daha profesyonel görünmenize yardımcı olabilir. Sonrasında dişlerinin daha beyaz görünmesini istiyorsanız, kişi daha iyi diş hijyeni uygulama konusunda motive olabilir. Diş beyazlatmanın her birey için uygun olmayabileceğini ve herhangi bir diş sağlığı sorununu çözme amacı taşımadığını akılda tutmak çok önemlidir. İşlemine başlamadan önce bir diş hekimiyle konuşmak çok önemlidir. En iyi sonuçları elde etmenize yardımcı olmak için diş hekiminiz dişlerinizin durumunu değerlendirecek ve bir tedavi yöntemi önerecektir.

    Dişler Neden Sararır?

    • Yeme Düzeni: Bazı yiyecek ve içecekler dişlerin rengini bozabilir ve sararmasına neden olabilir. Bu lekelere domates sosu, kırmızı şarap, kahve ve çay gibi yiyecek ve içeceklerin renklendirilmesi neden olabilir.
    • Sigara içmek: Sigara içmek dişlerde lekeler bırakabilir ve sararmasına neden olabilir. Diş yüzeyleri nikotin gibi maddelerle lekelenir.
    • Diş Bakımı: Yetersiz fırçalama ve diş ipi kullanımından kaynaklanan plak ve tartar birikmesi, dişlerin sararmasına neden olabilir.
    • Yaşlanma: Yaşlandıkça dişlerimiz doğal olarak sararabilir. Sararma, alttaki dentin tabakasının daha fazla açığa çıkması ve diş minesinin giderek incelmesi sonucu ortaya çıkabilir.
    • Genetik değişkenler: Diş rengini etkileyebilecek çok sayıda genetik değişken vardır. Dişlerin rengi aile geçmişinden etkilenebilir.
    • İlaçlar ve Antibiyotikler: Dişlerin sararması, tetrasiklin de dahil olmak üzere bazı ilaçların ve antibiyotiklerin bir yan etkisidir. Ayrıca florozise uzun süreli maruz kalma sonucu beyaz lekeler oluşabilir.
    • Diş yaralanmaları: Diş travması veya yaralanmaları sonucunda iç kanama veya çürük nedeniyle diş renginde değişiklikler meydana gelebilir.
    • Diş Çürüğü: Dişlerdeki renk değişikliği, diş çürümesi veya lekelerden kaynaklanabilir.

    Dişlerin sararması, kişinin gülümsemesini gölgeleyen çirkin bir sorun olabilir. Bu nedenle diş beyazlatma gibi estetik diş hekimliği operasyonları önerilebilir. Diş beyazlatma herkes için uygun olmayabilir ve bazı diş sağlığı sorunlarına yol açabilir, bu nedenle operasyondan önce diş hekiminizle bir değerlendirme planlamanız çok önemlidir.

    Diş Beyazlatma Kimlere Yapılabilir?

    Tipik olarak iyi dişlere sahip olanlar, diş beyazlatma için iyi adaylar olabilir. Dişlerde çürüme, iltihaplanma gibi ciddi sorunlar olmamalıdır. Güçlü, üstün diş minesi, beyazlatma işlemlerinin güvenliğini ve etkinliğini artırır. Sigara içenler ve dişlerinin rengini bozabilecek başka alışkanlıklara sahip kişiler için avantajlı olabilir. Dişlerinin bakımını düzgün yapan, düzenli fırçalayan, diş ipi kullanan, düzenli olarak diş hekimine kontrole giden kişiler bu işleme aday olabilirler.

    Diş Beyazlatmada Dikkat Edilmesi Gerekenler

    Dişlerini beyazlatmadan önce diş eti hastalığı, diş çürüğü veya diğer ağız sağlığı sorunları olan kişiler dişlerini tedavi ettirmelidir. Dişleri beyazlatmak bu sorunları daha da kötüleştirebilir. Diş beyazlatma işlemi sırasında hassas dişlere sahip kişiler kendilerini daha hassas hissedebilirler. Hassas dişler için diş hekimi uygun tedaviler önerebilir. Bebek bekleyen veya emziren kadınların dişlerini beyazlatmadan önce diş hekimi ile konuşmaları gerekmektedir. Diş beyazlatmanın yapıldığı yaş daha düşüktür. Normalde 18 yaş altı kişilerin bu ameliyatı yaptırması önerilmez.

    İşlemden sonra mevcut dolgular, kaplamalar veya diş kaplamaları beyazlatma işlemine duyarlı olduğundan uyumsuz görünebilir. Bu tür restorasyonları olanların dişlerini beyazlatmadan önce diş hekimleriyle konuşmaları gerekmektedir. Her hastanın durumu benzersizdir ve  kişiye özel bir işlemdir. Sonuç olarak ağız sağlığınızı değerlendirmek ve en iyi tedavi yöntemini seçmek için diş hekiminize danışmanız çok önemlidir. Sizin için en iyi sonuçları garanti etmek amacıyla diş hekiminiz en iyi hareket tarzını önerecektir.

    Diş Beyazlatmanın Riskleri

    • Diş Hassasiyeti: Bu işlemin ardından bazı kişilerin dişleri hassaslaşabilir. Bu hassasiyet sıcak, soğuk ya da tatlı yiyeceklere tepki olarak kendini gösterebilir. Diş hassasiyeti çoğunlukla geçici olsa da bazen kalıcı hale gelebilir.
    • Diş Eti Tahrişi: Kimyasallar veya jelleri diş etlerini tahriş ederek kızarıklık veya ağrıya neden olabilir.
    • Geçici Renk Değişikliği: Beyazlatma sonrasında dişlerin renginde ufak bir değişiklik olabilir. Bu, tedaviyi takip eden birkaç gün boyunca dişlerin daha beyaz görünmesine neden olabilir.
    • Eşleşmeyen Restorasyonlar: Kişiye bu işlem öncesinde kaplama, kaplama veya dolgu yaptırılmışsa operasyon sonrasında bu restorasyonlar eşleşmeyebilir. Bu durumda yeni restorasyonlara ihtiyaç duyulabilir.
    • Renk Değişimi Uyumluluğuyla İlgili Sorunlar: Bu işlemden sonra hastanın dişlerinin görünümünden hoşlanmama ihtimali vardır. Kişi bu durumda daha fazla beyazlatma isteyebilir ancak bunu çok sık yapmak dişlere zarar verebilir.
    • Diş Minesi Hasarı: Yetersiz veya çok sık yapıldığında diş hassasiyetine yol açabilir. Ayrıca diş minesine de zarar verebilir.
    • İlaç Etkileşimleri: Bazı ilaçlar, bu işlemi sırasında kullanılan beyazlatma ajanlarıyla etkileşime girebilir. Sonuç olarak kullandığınız tüm ilaçları diş hekiminize bildirmeniz çok önemlidir.
    • Geri Dönüşü Olmayan Etkiler: Diş beyazlatma işleminden sonra hastaların küçük bir yüzdesinde geri dönüşü olmayan diş hasarı veya renk değişiklikleri görülebilir.

    Diş Beyazlatma Ne Kadar Süreyle Yapılır?

    Kullanılan tekniğe ve hastanın ilk diş rengine bağlı olarak diş beyazlatma sonuçları farklılık gösterebilir. Dişlerin beyazlatılması genellikle birkaç günden birkaç haftaya kadar sürebilir. Kullanılan teknik, dişlerin rengi, solüsyonunun gücü ve hastanın istediği beyazlık düzeyi tedavinin süresini etkiler. İşleminin sonuçları kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Bazı insanlar diğerlerinden daha çabuk beyazlaşabilirken bazıları daha fazla zamana ihtiyaç duyabilir. İşleminin süresi kullandığınız ürünün türüne ve diş hekiminizin tavsiyesine göre değişiklik gösterebilir. Diş hekiminizin tavsiye ettiği süre boyunca işlemin düzenli olarak yapılması çok önemlidir.

    SIK SORULAN SORULAR

    En popüler doğal diş beyazlatma tekniği, karbonat ve limon karışımının dişlere sürülmesidir. Limon suyunu kabartma tozuna ekleyin, karıştırın ve dişlerinizi temizlemek için diş fırçanızı kullanın. Daha sonra karışımı çıkarmak için ağzınızı çalkalayın. Limonlar elma sirkesi ile de değiştirilebilir.

    Diş hekimi, dişlere mükemmel temizlik sağlayarak plak ve diğer lekelerden kurtulabilir. Dişleri beyazlatmak için doğal yöntemleri kullanmak iyi bir seçenek olabilir. Kabartma tozu, limon suyu, hindistancevizi yağı ve elma sirkesi gibi maddeler kullanılarak dişler beyazlatılabilir.

    Sigara içmenin diş yüzeylerini siyah bir kaplamayla kapladığı bilinmektedir. Sadece dişlerinizi fırçalayarak bu kaplamadan kurtulamazsınız. Sigaradan kaynaklanan lekeleri dişlerden yalnızca bir diş hekimi temizleyebilir. Temizlik, dişlerinizin minesine zarar vermeden sigara lekelerini giderebilecektir.

    Dişlerde sadece yüzey seviyesinde sararma varsa, düzenli fırçalama ve diş taşı temizliği ile bu sararma giderilebilir. Dentin tabakasından kaynaklanan lekeler ise fırçalamayla giderilemez; bunun yerine bunları tedavi etmek için beyazlatma prosedürleri kullanılabilir.

    Beyazlatma sonrasında çay, kahve, şarap gibi renkli , asitli sıvılar ve tütün mamüllerinden uzak durmanız gerekmektedir. Dişlerinizi olabildiği kadar beyaz tutabilmek için ağız bakımını iyi yapmanız yeterli olacaktır.

    Call Now Button